Home Teava foraje puturi apa
Teava foraje puturi apa
Teava foraje puturi apa PDF Imprimare Email
Teava foraje puturi apa
Scris de irina86   
Miercuri, 13 Iulie 2011 13:44

Pentru forarea de puturi pentru apa in pamant este necesara echiparea corespunzatoare, printre echipamentele obligatorii se afla si teava foraje puturi apa precum si alte echipamente. Teava foraje puturi apa nu este o teava PVC simpla. Pentru forarea respectiva este necesara o locatie exacta, pentru acest lucru se fac niste studii specializate pentru a determina locatia panzei de apa freatice.

Se efectueaza deci un studiu hidrodinamic si hidrostatic, precum si un studiu hidrogeologic pentru determinarea cantitatii, calitatii si detaliilor legate de extragerea folosing teava foraje puturi apa. Toate aceste informatii sunt necesarea deoarece marimea, densitatea si calitatiile pentru teava foraje puturi apa necesara nu se pot stabili decat in functie de toate aceste caracteristici ale locului in care urmeaza sa se foreze.

Pentru forarea cu teava foraje puturi apa, se cere o carte tehnica a forajului care si un certificat de garantie a lucrarii efectuate, acestea pot fi asigurate de catre persoana sau persoanele care vor fora. Nu numai teava foraje puturi apa este necesara in asemenea circumstante, pe langa teava foraje puturi apa sunt necesare si filtre din material PVC secial atestat si creat pentru foraje de apa.

O teava foraje puturi apa este tinuta pe centrul sondei care foreaza cu patru centroni, acestia permit asezarea teava foraje puturi apa exact in mijocul gaurii forate. In functie de granulometria solului se amplaseaza filtrul inelar care in general este gros de pana la 93 de milimetri pentru o teava foraje puturi apa cu un diametru de 114 milimetri, filtrul se umple cu pietris margaritar.

Fisa litologica este intocmita si in cazul in care este nevoie, se intocmeste si diagrafia electrica impreuna cu schita de echipare. Prin teava foraje puturi apa se recolteaza proba de apa dupa prima forare, proba de apa se verifica intr-un laborator specializat printr-o analiza fizico-chimica si de potabilitate. Forajul cu teava foraje puturi apa are in general garantie de minimum doi ani, timp in care nu ar trebui sa se schimbe nimic in starea teava foraje puturi apa ori a forajului in sine.


Ultima actualizare în Joi, 14 Iulie 2011 09:52
 


Sondaje

Este mai rezistenta teapa de pexal decat teava de otel?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com